Historie

In februari 1972 hadden Nelly van Zoest en Herman Vergeer een Cabaretgroep in de Meije. De Milandhof was er toen nog niet. Gevraagd werd om een deel van ons programma op te voeren bij de opening van de Milandhof in de gymzaal. Wetende dat er in mei een sportzaal beschikbaar kwam, werd besloten door beide personen en aangevuld met Tonny Vollering, om te gaan volleyballen. 28 februari 1972 was de laatste cabaret uitvoering in het oude dorpshuis. Toen zijn de Animo plannen kenbaar gemaakt, op deze avond reageerden er 18 positief. Rond half maart was de oprichtingsvergadering, het probleem was dat de gymzaal pas in mei klaar was, dus leefde volleybal en cabaret de eerste drie maanden samen in het oude dorpshuis. De naam van de cabaretgroep was overigens sprokkelcabaret, gebaseerd op de sprokkelmaand februari.

Het tweede jaar wilden we competitie gaan spelen, maar eerst een paar trainingswedstrijden, die gebeurden tegen de K.P.J. Bodegraven. Toen werd ook de naam onthuld, v.v. ANIMO '72. Herman Miltenburg werd aan getrokken als trainer, en zo gingen we de competitie in met 1 dames en 1 heren team. En met succes, beide teams promoveerden, het jaar daarna nog 2 teams erbij in de competitie, dit waren jongens en meisjes van 15 a 16 jaar, er was toen nog geen jeugd afdeling.

De jaren daarna kwamen er steeds meer leden, o.a. van plattelands jongeren organisaties, zoals de C.P.J. Dit gaf soms problemen met toernooien en competitie wedstrijden, omdat de C.P.J. toernooien en de competitiewedstrijden wel eens op dezelfde dag waren. Na verloop van tijd waren er 2 dames en 3 heren teams. Ook was het nog al eens een probleem om de juiste temperatuur onder de douche te vinden, als nummer 1 onder de douche stond en nummer 2 zette zijn kraan aan, dan stond nummer 1 onder een koude douche, het geen nog al eens aanleiding was tot een stevige woorden wisseling.

Herman Vergeer Bas van Bemmel

Websponsor

Nieuwste foto's